След пълна реконструкция на стойност 6.1 млн. лв., продължила повече от 4 месеца, първият магазин на BILLA България в гр. Шумен отново отвори врати. Във връзка с откриването на филиала главният оперативен директор на компанията Валтер Волф заяви: „Ние сме първата международна ритейл верига, която стъпи в града преди повече от 20 години, и се ангажирахме да предлагаме на хората не само богат асортимент, но и най-модерните решения в търговията на дребно, които могат да бъдат открити във Виена и Берлин, а вече и в Шумен. Именно за да превърнем магазина в един от най-модерните в България, ние инвестирахме много време и средства и сме горди с резултата“.

Напълно обновеният филиал предлага богат асортимент от над 15 000 артикула, сред които са и все по-харесваните продукти от собствените марки на BILLA – Clever, BILLA, BILLA Premium, JA!, ZooRoyal, Grill Party и много други. В магазина са инсталирани и последно поколение каси на самообслужване, с които пазаруването е много по-бързо. Въведени са и иновативни решения, които към момента могат да бъдат открити единствено в BILLA. Сред тях са собствена транжорна, в която се подготвят месни заготовки и пресни продукти като кайма, шишчета, различни видове наденици, кюфтета и кебапчета, готови за грила. Друга иновация са изцяло дигиталните етикети по регалите, които отразяват в реално време промоционални предложения и отстъпки. Освен това, напълно е обновен и секторът за свежи плодове и зеленчуци. Голяма част от тях са произведени в BILLA Градини от български производители при строг контрол на производствения процес.

Валтер Волф допълва: „Сериозните ни инвестиции в реконструкцията на филиала са ясен знак за дългосрочния ангажимент на BILLA България към община Шумен. За последните две години ние сме инвестирали 10.5 милиона лева в региона и сме работодател на близо 90 души.“ Непрекият ефект от присъствието на компанията в града е още по-голям. С работата на BILLA са свързани местни строителни фирми, компании за охрана, поддръжка и почистване и много други.

С откриването на нови обекти или реновацията на съществуващите, BILLA България се ангажира и да намалява непрекъснато въздействието си върху околната среда. Затова в обновения магазин в Шумен са интегрирани решения за екологична устойчивост като енергоефективни хладилни инсталации, LED осветление и система за контрол на потреблението на вода. Освен това, скоро върху покрива ще заработи и фотоволтаична централа с двойно по-голям капацитет от съществувалата до момента.

По повод откриването на филиала и като благодарност за търпението на хората, в първата седмица след откриването, хората ще могат да се възползват от специални промо предложения. Сред тях са „Гранде Оферта“ с 25% отстъпка с BILLA Card за всички вносни сирена, лютеници, сосове, макаронени изделия, сокове и газирани безалкохолни напитки. На специални цени ще бъдат и краставици от BILLA Градини, пилешко филе „Българска ферма“, мини франзели със семена и други продукти.

Откриването на магазина в Шумен е важен етап в плановете за експанзия на BILLA България. Към момента компанията е с най-голямата филиална мрежа от 159 супермаркета в 50 града. През 2023 г. BILLA откри 11 нови филиала и реновира 4 свои обекта, като за първи път навлезе в градовете Созопол, Чирпан, Троян, Силистра и село Граф Игнатиево. През 2024 г. компанията планира да инвестира над 73 млн. лв. за модернизация на съществуващите търговски обекти и откриването на нови магазини, което ще доведе до създаването на над 250 нови работни места в цялата страна.